Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Bou es postula per presidir un grup únic a l’Ajuntament de Barcelona amb els regidors de Cs, Valls i PP

“En poques setmanes Barcelona serà un lloc de molta discòrdia, els carrers s’ompliran i serà el cap i casal de la lluita per una Catalunya independent”, ha apuntat, en relació a la propera sentència pel judici de l’1-O

Avatar
Agències 25/06/2019
Josep Bou, en una imatge d'arxiu

El president del grup popular a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha proposat crear un grup únic format pels regidors de Cs, els de Manuel Valls i els del PP, i s’ha postulat per presidir-lo. Bou ha opinat que ell podria actuar de “cola” o “argamassa” de tots aquests regidors per tenir “més força” i una “estratègia única”, especialment ara que s’apropa la sentència del Suprem sobre el procés. “En poques setmanes Barcelona serà un lloc de molta discòrdia, els carrers s’ompliran i Barcelona serà el cap i casal de la lluita per una Catalunya independent”, ha apuntat el popular, que ha remarcat que en lloc de dos regidors, serien vuit per pressionar Ada Colau i també Jaume Collboni, a qui ha demanat que s’enfronti a l’alcaldessa per aturar decisions com la de tornar a penjar el llaç groc a la façana del consistori.
“Proposo a Valls i a Cs la unitat, que fem un grup únic amb 8 regidors”, ha plantejat i ha afegit que “sé que ho puc fer bé i em sento capaç, perquè el que ve no és baladí”.

En aquest sentit, s’ha dirigit a Collboni per a reclamar al líder socialista que aturi les primeres decisions del govern municipal, també la d’expropiar un pis buit. “Al seu parer, “el PSC el que ha de fer és fer la feina i fer els deures, perquè té més força que nosaltres”. Ha advertit que potser Colau és la “culpable” del que pugui passar a Barcelona els propers mesos, però Collboni “en serà responsable”. Si Collboni no s’està enfrontant a l’alcaldessa, ha dit, és perquè deu tenir una indicació de Pedro Sánchez, que li demana que “contemporitzi” perquè ell està negociant amb Pablo Iglesias a Madrid.

Bou ha argumentat que ell és la persona ideal per liderar aquest grup perquè coneix bé Manuel Valls i també Cs, de qui ha dit que és un partit amb una bona trajectòria tot i que ara està en una situació “una mica complicada”. “Jo puc ser un punt equidistant, puc entendre’m perquè no sóc ni d’un ni dels altres”, ha dit sobre el trencament del grup abans liderat per Valls. Bou ha insistit en els beneficis de la seva proposta, i ha avisat que la divisió “afebleix”.

Pel que fa a la qüestió concreta del llaç groc, ha insistit que es tracta d’un símbol que “no és representatiu de Barcelona”, on “de tant en tant pots veure algun llacet”. També ha criticat que hi hagi anuncis d’Òmnium Cultural en autobusos i metro. “Tot això és un camí que no va enlloc, que esvera la gent i que fa fugir els inversors”, ha conclòs Bou, que també ha aprofitat per comentar els insults que va patir Colau a la plaça Sant Jaume el dia de la seva investidura. “Li van dir a ella tot el que ens diuen als del PP cada dia”, ha apuntat.

AMPLIACIÓ.-  El reglament de l’Ajuntament de Barcelona no permet crear un grup únic amb els regidors de Cs, Valls i PP

El reglament orgànic municipal (ROM) de l’Ajuntament de Barcelona no permet que els regidors de Ciutadans, la candidatura de Manuel Valls i PP formin un únic grup municipal, tal com ha proposat Josep Bou. Segons la normativa del consistori, el regidors no poden pertànyer a un grup municipal diferent al de la llista electoral de la qual han format part, llevat del grup mixt. Per formar part del grup mixt, però, s’hauria d’haver demanat en un termini màxim de cinc dies després de la constitució del nou Ajuntament, que va ser el 15 de juny. A més, el grup mixt no té president i la tasca de portaveu es pot exercir de forma rotatòria.

Després de l’oferta de Bou, el grup municipal de Ciutadans ha declinat la proposta, tot responent que ja formen un grup municipal. “Seguirem sent el bastió del constitucionalisme davant els populistes i els separatistes”, ha apuntat el partit a través d’una piuada.