Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Borrell fulmina al cònsol espanyol que va acceptar inconscientment que una Catalunya independent entraria a la UE

El cònsol general espanyol a Edimburg ha aclarit aquesta setmana a Escòcia que si obté la independència no haurà “d’esperar a la cua” per tornar a entrar a la UE

Redacció
Redacció 07/06/2019
Josep Borrell, ministre d'Exteriors / Gobierno

El cònsol general espanyol a Edimburg, Miguel Ángel Vecino, ha aclarit aquesta setmana a Escòcia que si obté la independència no haurà “d’esperar a la cua” per tornar a entrar a la Unió Europea. En una carta publicada pel diari ‘The National’, ha confirmat que l’Estat “no bloquejaria l’entrada d’Escòcia a la UE” i ha negat que una Escòcia independent s’hagués de posar “a la cua”, per darrere d’altres estats com Turquia o Sèrbia. Així, de manera desintencionada, ha reconegut que (si es respectessin les regles del joc) hauria de passar el mateix amb una Catalunya independent i, per tant, ha desmuntat els arguments dels anti-independentistes sobre l’exclusió d’una futura República Catalana de la UE.

Una situació inacceptable pel ministre d’Afers Exteriors espanyol en funcions, Josep Borrell, que s’ha encarregat de cessar-lo del seu càrrec. Segons informa El Confidencial,  Vecino va rebre aquest dijous a la tarda una trucada del ministeri comunicant-li el seu cessament, que serà formalitzat dilluns.

Relacionats