Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Borrell enterra la proposta de diàleg d’ERC

“No existeix cap possibilitat constitucional de celebrar el referèndum”, ha expressat el nou cap de la diplomàcia europea

Redacció
Redacció 04/07/2019
Josep Borrell, cap de la diplomàcia europea / Ministerio de Asuntos Exteriores

Roger Torrent ha demanat, aquest matí a Madrid, un pacte de claredat per la celebració d’un referèndum a Catalunya. La resposta per part del Gobierno no s’ha fet esperar i ha arribat de la mà de Josep Borrell, el fins ahir ministre d’Exteriors i futur cap de la diplomàcia europea. “Jo ja no sé quantes vegades cal dir-ho, no existeix cap possibilitat constitucional de celebrar el referèndum”, ha expressat el dirigent socialista.

Borrell no només ha rebutjat la proposta sinó que ha volgut recordar “al senyor Torra i als que cada dia reclamen en dret a l’autodeterminació, que és en realitat el dret a la secessió, que no hi ha res en el dret internacional que doni suport a aquesta petició”. En aquest sentit, el polític socialista ha assegurat que la impossibilitat de celebrar el referèndum a l’Estat espanyol no és quelcom “estrany”, sinó que “és el que passa a tots els països democràtics amb alguna excepció”.