Dimarts, 14 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

Borrell amaga la informació sobre Catalunya que va donar a les ambaixades en ple judici al procés

El Ministeri d’Exteriors es nega a fer-la pública malgrat la petició del Portal de Transparència

Redacció
Redacció 25/11/2019
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu

Borrell oculta les ordres sobre Catalunya que va donar a les ambaixades en ple judici al procés. Ho ha avançat el diari ABC, que explica que el Ministeri d’Exteriors amaga les directrius que va enviar als ambaixadors espanyols amb els pasos a seguir després de les eleccions del 28 d’abril i en ple judici al procés.

El document -elaborat pel director de l’Oficinal d’Espanya Global- s’anomena “Democràcia i modernitat. Coordinació amb Ambaixades. Estratègia de comunicació per la causa especial davant el Suprem. Argumentari actualitzat després de les eleccions generals 2019” i s’hauria de fer públic per motius d’interés general, tal com ha dictat una resolució del Consell de Transparència a la qual ha tingut accés l’esmentat mitjà.

El Consell de Transparència s’encarrega de vetllar perquè els ciutadans accedeixin a la informació pública a la qual tenen dret per llei. Amb tot, quan el Ministeri d’Exteriors va rebre una petició (a través del Portal de Transparència) perquè facilités el document s’hi va negar al·legant que es tractava d’ordres internes.

Relacionats