Edició 2039

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 24 de febrer del 2024
Edició 2039

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 24 de febrer del 2024

Borràs sobre la crida de Torra a Madrid: “És simple sentit comú i un mecanisme de protecció”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCAT al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha defensat aquest dimarts en roda de premsa la crida del president de la Generalitat, Quim Torra, d’evitar viatjar a Madrid, on la pandèmia es troba en màxims, i ha reclamat al Congrés dels Diputats que habiliti fórmules per poder celebrar les comissions de forma telemàtica. “Cal adoptar mesures per assegurar la salut dels treballadors, periodistes i diputats, i hi ha mecanismes, com han fet moltes empreses, que poden ubicar el Congrés al S XXI”.

Preguntada per les declaracions del president de la Generalitat, Borràs ha assegurat que en les manifestacions de Torra no hi ha “cap fòbia de cap naturalesa”. “Es simple sentit comú i un mecanisme de protecció. Ens havien dit que el virus no entén de territoris i es evident que sí, que es propaga per mobilitat, i cal preservar la salut de les persones”.

Publicitat

Borràs ha recordat que malgrat que els grups van assolir un acord per restringir al 50% la presència de diputats als plens del Congrés, “es manté l’activitat ordinària a les comissions amb representació de tots els diputats que s’activen i mobilitzen des de totes les CCAA, quan es podria fer de manera telemàtica”.

Per aquest motius ha avançat que a la Junta de Portaveus expressarà la preocupació per les xifres de contagi a Madrid i el “descontrol general de la situació” i per les mesures que ha d’adoptar el Congrés. “El Congrés hauria de poder accedir a la tecnologia i que sigui l’activitat presencial essencial i limitar i establir que puguem fer la feina amb les màximes condicions de salut”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Borràs: "Preferim el risc que l'amnistia es consideri no constitucional que deixar gent abandonada"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut