Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

[Vídeo] Borràs (JxCat) considera que el nom ‘agenda per al retrobament’ “té un tuf colonial”

Ha reivindicat la independència com una necessitat per a Catalunya, a la defensa de la qual no renunciaran

Agències 08/02/2020

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat aquest dissabte que l’agenda per al retrobament –com va batejar el president del Govern central, Pedro Sánchez, la seva proposta de diàleg amb el Govern aquest dijous– té un nom amb “un tuf colonial bastant important”.

“Es van deixar aquesta llista de 43 punts, però si nosaltres parlem d’incompliments podem fer la llista dels 40 principales”, ha dit en referència a la visita de Sánchez d’aquest dijous, en un discurs en l’acte ‘A punt’ de JxCat a Barcelona, al qual han acudit el president de la Generalitat, Quim Torra i els sis consellers de JxCat i ha intervingut l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Borràs ha mantingut que, en la taula de diàleg, el Govern no cedirà en la defensa dels drets humans i l’autodeterminació: “Si volen llistes, els podem oferir la llista de persones a la presó”.

Ha recordat que l’expresident Artur Mas ja va lliurar una llista de 23 punts de negociació al llavors president del Govern central, Mariano Rajoy, i que Puigdemont també li va lliurar una relació amb 46 incompliments de compromisos de l’Estat amb Catalunya, segons ell.

També ha criticat que la visita de Sánchez a Barcelona es visqui com un fet excepcional, i ha afegit: “Amb Pedro Sánchez mai sabem què tenim davant; amb el president Torra, sí”.

Finalment, ha agraït a Torra que hagi decidit seguir com a president “per responsabilitat amb el país”, i ha reivindicat la independència com una necessitat per a Catalunya, a la defensa de la qual no renunciaran.