Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Bonvehí passa de Puigdemont: “L’excepcionalitat de JxCat ha passat

El president del PDeCAT vol seguir amb el partit de Puigdemont i diu que si no és així seguiran “treballant plegats”

Redacció
Redacció 05/07/2020

El president del PDeCAT, David Bonvehí, considera que “l’excepcionalitat” de Junts per Catalunya “ha passat” i que ara “hi ha necessitat de tenir una força central que governi bé les institucions”. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Bonvehí explica que en el seu projecte polític hi ha Carles Puigdemont i que hi parlarà en els pròxims dies “extensament”. “Desitjo que acabem junts, però, si no, continuarem treballant plegats”, afegeix en referència al nou projecte polític de l’expresident. “No ens pensàvem que naixés un nou instrument sense l’aval d’una part de JxCat, que és el PDeCAT”, explica tot detallant que el van avisar “pocs minuts abans”. A parer seu, Puigdemont “representa la transversalitat de l’independentisme”.

El president del PDeCAT creu que el resultat de les pròximes eleccions “marcarà si el procés es pot accelerar més o menys”. “Per continuar avançant cap a la independència calen majories sòlides al Govern i al Parlament, bon govern, polítiques transversals i no deixar mai de banda la lluita política i democràtica també internacionalment”, reflexiona.

 

En ser preguntat per les disputes per la marca de Junts per Catalunya, Bonvehí diu que “hi ha una sèrie de compromisos per totes les parts” i afegeix que “és evident que no es pot entendre JxCat sense el PDeCAT