Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Bildu pregunta al Gobierno si s’hauria de canviar Felipe VI pel suposat fill il·legítim de Juan Carlos I

La Mesa del Congreso vol vetar la pregunta plantejada per Jon Iñarritu: “Ja veurem quina excusa tenen”

Avatar
Agències 13/10/2020
Jon Iñarritu desitja una bona Diada en català

El portaveu del partit independentista basc, Jon Iñarritu, ha assegurat a Twitter que el Gobierno vol vetar una pregunta que ha fet Bildu sobre el suposat fill il·legítim de Juan Carlos I. El desembre del 2019, va sortir a la llum que el català Albert Solà és un fill no desitjat pel rei emèrit, després que presentés i fes públics els resultats d’una prova d’ADN del 2007, on es demostra que comparteixen el 99.9999% dels gens.

Iñarritu havia preguntat al Gobierno si al ser dades contrastades i confirmades, “i tenint en compte que és el primogènit”, el legítim cap d’Estat seria, en aquest cas, Albert I i no Felipe VI. El diputat ja ha avançat que la Mesa del Congreso vol vetar la pregunta. “Ja veurem quina excusa tenen”, ha reblat.

Tal com vam explicar a La República fa poc menys d’un any, el català Albert Solà explicava que només va poder realitzar-se les proves d’ADN a canvi de renunciar al tron en favor de Felipe VI, i les anàlisis no valdrien perquè Juan Carlos I mai havia accedit a realitzar-les.