Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Biden reclama a Trump que aturi l’assalt al Capitoli: “Això no és una protesta, és una insurrecció”

El president electe demana al republicà que surti per televisió per “defensar la constitució”

Agències 07/01/2021
Democratic U.S. presidential nominee Joe Biden discusses the results of the 2020 U.S. presidential election during an appearance in Wilmington, Delaware, U.S., November 4, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha reclamat a l’encara president Donald Trump que faci un missatge per la televisió per aturar l’assalt al Capitoli, que ha descrit com una “insurrecció”. En una intervenció, Biden ha dit que les escenes de “caos, desordre i gairebé sedició” que s’estan vivint a Washington “no representen la veritable Amèrica”. El president electe ha demanat a Trump que “compleixi la seva promesa i defensi la Constitució” per acabar un “setge” que amenaça la seguretat dels Estats Units. “El món està mirant”, ha dit Biden, que ha admès que la situació demostra que “la democràcia és fràgil”.

Biden ha assegurat que durant els pròxims quatre s’ha de treballar per “restaurar” la democràcia. En aquest sentit, ha insistit en què cal “preservar-la” amb gent de bona voluntat i líders amb coratge. També “l’honor, la decència i el respecte”. “Amèrica és molt millor del que veiem avui”, ha subratllat. El president electe s’ha mostrat “optimista” respecte les oportunitats futures i ha insistit que “no hi ha res que no es pugui fer, si es fa conjuntament”.

 

En aquesta mateixa línia, s’ha manifestat la vicepresidenta electa, Kamala Harris, que a través de Twitter ha defensat el discurs de Biden. “Demano que s’aturi l’assalt al Capitoli, permetin que avanci la feina de la democràcia”. Harris estava al Congrés quan els assaltants han entrat a l’edifici i ha estat evacuada de forma segura.