Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Bassa: “Seria una mica estúpid, en aquest moment i amb la situació que tenim, parlar de la unilateralitat”

L’estupidesa com argument polític

Redacció 27/08/2021
Imatge de l'exconsellera Dolors Bassa a l'acte d'homenatge de la UGT. Imatge del 16 de juliol de 2021. (Horitzontal)

L’exconsellera diu que té “esperança” en la taula de diàleg perquè és el que “valorarà” la comunitat internacional

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa ha valorat que “seria una mica estúpid, en aquest moment i amb la situació que tenim, parlar de la unilateralitat”. Així s’ha expressat Bassa poc més de dos mesos després de sortir de la presó en una entrevista a ‘Aquí l’Estiu’ de SER Catalunya, en què ha argumentat que, tot i no descartar la via unilateral, en l’etapa actual l’independentisme ha “escollit” una altra “eina”: “Fins que no esgotem aquesta via no hem de parlar de la unilateralitat”, ha assenyalat. L’exconsellera ha recordat que les condicions d’ara no són “molt millors” que les del 2017 i que cal “guanyar el reconeixement internacional”.

Pel que fa a la taula de diàleg, l’exdiputada s’ha mostrat “molt escèptica amb el resultat”, però alhora amb “esperança” perquè “només amb el diàleg la comunitat internacional ens valorarà”.

“Quina és l’alternativa?”, s’ha preguntat Bassa, que ha descrit la mesa de negociació amb el govern espanyol com “la solució parcial per anar avançant” i trobar “solucions imaginatives”.