Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Barcelona rebrà el 2019 amb un espectacle francès

Barcelona rebrà aquest dilluns el 2019 amb un muntatge multimèdia a l’avinguda Maria Cristina, creat per a l’ocasió i inspirat en la tradició de menjar els 12 grams de raïm […]

Agències 31/12/2018
Europa Press

Barcelona rebrà aquest dilluns el 2019 amb un muntatge multimèdia a l’avinguda Maria Cristina, creat per a l’ocasió i inspirat en la tradició de menjar els 12 grams de raïm per celebrar l’entrada de l’any nou.

L’inici de l’espectacle central tindrà lloc a les 23.40 hores, però a partir de les 21.30 hores, com en anys anteriors, el públic que s’apropi a l’avinguda podrà veure un espectacle coreogràfic de llums, colors i música a la Font Màgica de Montjuïc.

L’espectacle de comiat del 2018 ha estat creat per la companyia francesa Groupe F, i compta amb Christophe Berthonneau com a director artístic, i amb música original del creador sonor Scott Gibbons.

Durant 24 minuts, l’espectacle combinarà l’actuació de quatre actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions, que jugaran amb el número 12.

Així, l’espectacle començarà evocant els 12 mesos de l’any que acaba fent un viatge a llocs del món que ja hagin rebut l’any nou, al que seguiran les 12 campanada, que retransmetran per a TV3 els presentadors Helena Garcia Melero i Marc Ribas.

Després de les 12 campanades, l’espectacle farà referència a 12 desitjos per a l’any nou -un per cada mes-, a través de diversos paisatges que evocaran llocs que perduren en el temps.