Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024
Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024

Barcelona duplica els contagis en una setmana per les festes i els viatges de fi de curs

|

- Publicitat -

Barcelona duplica el nombre de contagis en una setmana per les festes i els viatges de fi de curs. Així ho ha explicat en declaracions a RAC1 la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, que s’ha mostrat molt “preocupada” pel brot. Borrell ha detallat que fa una setmana es detectaven uns 110 contagis al dia i que la xifra “s’ha doblat”. Els barris més afectats són les Corts i Sarrià-Sant Gervasi i la majoria de contagiats tenen entre 15 i 30 anys. La gerent de Salut Pública ha detallat que hi ha persones del brot de Menorca i del de Mallorca i que la recerca de contactes ha estat molt complexa perquè els instituts estan tancats. A més, ha explicat que els centres diuen que els viatges s’han fet al marge de l’escola.

Borrell ha informat que per ara no els consta que hi hagi “cap cas greu” i ha detallat que a la ciutat de Barcelona hi ha almenys una quinzena de centres afectats tot i que aquesta xifra pot incrementar perquè encara ho estan investigant. La gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha dit que no saben si hi ha més grups a Mallorca i ha afegit que les autoritats de la comunitat autònoma balear s’han posat a treballar per evitar “macrotrobades”.

Publicitat

En ser preguntada per si faran cribratges massius per trobar més contagiats, Borrell ha dit que l’agència no és partidària d’aquesta mesura perquè “hi ha un personatge de falsos negatius”. De fet, ha explicat que molts dels afectats són asimptomàtics. La gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona s’ha mostrat preocupada per l’oci nocturn i ha considerat que si no es compleixen les mesures “s’hauria de replantejar”.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil
Publicitat

Opinió

Minut a Minut