Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Ayuso defensa que s’hauria de poder escolaritzar els fills al 100% en castellà a Catalunya: “No entenc això del 25%”

La gosadia dels monolingües: La presidenta madrilenya opina sobre els percentatges a les aules catalanes

Redacció 26/09/2022
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a roda de premsa on ha acusat la direcció del partit de fabricar un cas de corrupció contra ella | ACN

La imposició del 25% de castellà a les aules catalanes és massa laxa per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Ser la dirigent d’una comunitat monolingüe no li impedeix donar lliçons sobre com gestionar el bilingüisme.

En aquest sentit, Ayuso ha defensat que les famílies que ho desitgin haurien de poder escolaritzar els fills “un 100%” en castellà a Catalunya “No entenc això del 25%”, ha criticat, tot lloat la importància de ser “absolutament coneixedors” d’una de les llengües “més importants del planeta”.

En un esmorzar informatiu organitzat pel diari El Mundo, la presidenta madrilenya ha alarmat d’una suposada “inseguretat jurídica” que va més enllà del tema de la llengua a les escoles. “S’està convertit en la llei de la selva el que passa a Catalunya”, ha assegurat.

“Quan es fomenta l’ocupació, el comerç il·legal, quan l’Estatut ja contempla molts articles inconstitucionals, amb la retolació de comerços i moltes altres actuacions”, ha apuntat. Per a Ayuso, s’està fent “dany a l’economia, a la convivència i expulsió de l’empresa”.

Vol “restaurar” el constitucionalisme

Tanmateix, la presidenta madrilenya ha opinat que es parla amb “molta lleugeresa” d’aplicar l’article 155 de la Constitució, tal com reclama Vox. “També m’ho volien aplicar a mi”, ha argumentat Ayuso, que ha defensat que el que cal és que el PP tingui un “discurs molt clar” sobre què farà quan arribi a la Moncloa.

Ayuso ha remarcat que el que faran els populars és “restaurar el compliment de les normes, de la Constitució i de l’Estat” a Catalunya.