Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

[Àudio] L’executor del 155 admet el fracàs internacional del discurs unionista respecte l’1-O

L’exsecretari d’Estat d’Administració Territorial Roberto Bermúdez de Castro, que va executar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, ha parlat avui a ‘Onda Cero’ per carregar sense escrúpols contra els presos polítics […]

Redacció 28/02/2019
L'exsecretari d'Estat d'Administració Territorial i executor del 155 a Catalunya, Roberto Bermúdez de Castro

L’exsecretari d’Estat d’Administració Territorial Roberto Bermúdez de Castro, que va executar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, ha parlat avui a ‘Onda Cero’ per carregar sense escrúpols contra els presos polítics i exiliats catalans en ple judici de l’1-O. Però també ha fet unes declaracions que són dignes de mencionar, admetent el fracàs internacional del discurs unionista respecte al referèndum.

“L’error nostre més gran com a govern va ser que vam perdre el relat absolutament, nacional i internacional”, ha dit sobre l’Executiu de Mariano Rajoy. “El relat previ a l’1-O, sobretot internacionalment, crec que el vam perdre, el relat del mateix dia de l’1-O el vam perdre i fins i tot el relat posterior”, ha reconegut.

 

Bermúdez de Castro ha afirmat, a més, que el 155 del PP no va funcionar i s’ha atrevit a predir un de més llarg en el futur perquè creu que Quim Torra tornarà a intentar una Declaració Unilateral d’Independència (DUI).