Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

[Àudio] Les manipulacions d’un ajuntament de C’s en un concurs públic per endollar el seu candidat

L’ajuntament d’Arroyomolinos (Madrid), governat per ‘Ciudadanos’, va manipular el juliol del 2017 un concurs públic per col·locar al candidat del partit, segons provarien uns àudios publicats per la ‘Cadena SER’. […]

Redacció 08/11/2018
Una imatge de l'ajuntament d'Arroyomolinos

L’ajuntament d’Arroyomolinos (Madrid), governat per ‘Ciudadanos’, va manipular el juliol del 2017 un concurs públic per col·locar al candidat del partit, segons provarien uns àudios publicats per la ‘Cadena SER’. Tres candidats -dues dones i un home- optaven a ser responsable de xarxes socials i la plaça havia de ser per aquell amb més puntuació sumant l’entrevista -que van fer el mateix dia de les gravacions- i el concurs de mèrits.

Però els membres del tribunal ja tenien un candidat escollit des del començament: segons la SER, Víctor Guillén, el preferit de l’aleshores alcalde, Carlos Ruipérez (C’s), detingut posteriorment en l’operació ‘Enredadera’. Però alguna cosa no va anar bé en la votació i va guanyar una altra candidata gràcies a la puntuació del concurs de mèrits.

Va ser aleshores quan l’assessora jurídica del tribunal, María Ángeles San Román, va proposar tornar a votar amb l’afegit del comentari masclista: com la guanyadora “té família, tindrà problemes” amb la feina. Van fer cas omís als avisos del representant sindical, Raúl Orellana, i van tornar a votar amb la promesa de l’assessora jurídica que “això es queda aquí” i no tindrà conseqüències jurídiques.

Quan la votació es va repetir, va tornar a guanyar la mateixa candidata i la presidenta del tribunal, Mercedes López, reconeixia que tot això suposava “un antecedent molt perillós”; però l’assessora jurídica va tranquil·litzar al tribunal i va donar la solució perquè guanyés Víctor Guillén:  rebaixar la nota de la veritable guanyadora. Dit i fet, el noi va acabar accedint al lloc de treball i cobrant uns 40.000 euros bruts l’any. Després que el seu contracte finalitzés, va passar a ser l’assessor de l’actual alcalde, Andrés Martínez, al mateix ajuntament d’Arroyomolinos.