Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Asens erigeix ECP com a garantia per evitar una “gran coalició de l’Ibex 35” de PSOE i Cs

El candidat d’ECP per Barcelona, Jaume Asens, ha obert campanya aquest dijous erigint el seu partit com a garantia per evitar la “gran coalició de l’Ibex 35” que al seu […]

Avatar
Agències 11/04/2019

El candidat d’ECP per Barcelona, Jaume Asens, ha obert campanya aquest dijous erigint el seu partit com a garantia per evitar la “gran coalició de l’Ibex 35” que al seu judici formen PSOE i Cs, i ha defensat que ECP i Unides Podem puguin marcar el rumb al PSOE perquè es deslligui de mans, no miri a la dreta ni tremoli davant els poderosos, ha dit.

 

A la plaça del Mercat del Clot de Barcelona davant unes 300 persones al costat d’Aina Vidal, Gerardo Pisarello i l’alcaldessa Ada Colau, Asens ha remarcat: “Hi ha dues opcions: o un govern de progrés, amb nosaltres, de canvi, o un govern de dretes. Diguem-ho clar: un govern del PSOE amb Cs és un govern de dretes”.

 

També ha assegurat que en campanya parlaran d’un referèndum i de la situació dels presos, però també de qüestions socials, perquè “la dreta no es carregui els drets assolits”, i ha afegit que ECP és la garantia que s’acabi també amb el que denomina clavegueres de l’Estat.

Pla mitjà dels candidats a les eleccions del 28-A dels comuns i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant el primer acte de campanya, l’11 d’abril del 2019. (Horitzontal)

Ada Colau ha incidit en la importància de les generals per decidir entre un govern PSOE-Cs perquè “res canviï” o bé que ECP i Unides Podem participin en governar un canvi: per això ha demanat aprofitar l’oportunitat i ha dit que són uns comicis en què es juguen afers tan importants com la regulació dels lloguers.

 

El número 4, Gerardo Pisarello, ha promès protegir el que s’ha aconseguit als barris; ha acusat Cayetana Álvarez de Toledo (PP) de poc respecte amb el català, i ha alertat del risc que “Sánchez es disfressi de Susana Díaz i es llanci als braços d’Albert Rivera”, mentre que la número 2, Aina Vidal, s’ha compromès a garantir pensions dignes, drets socials i memòria històrica.