Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Arxivada la causa contra 9 dels investigats de l’Ajuntament de Cornellà, esquitxats pel cas del Consell Esportiu

La jutgessa s’afanya a tancar el cas i diu que “no detecta irregularitats”

Redacció 21/07/2022
Un agent de la policia espanyol davant l'Ajuntament de Cornellà el dia de les detencions Data de publicació: dijous 21 de juliol del 2022, 14:12 Localització: Cornellà de Llobregat Autor: Redacció

La causa separada de l’escàndol del Consell Esportiu de l’Hospitalet (CELH) que va esclatar el febrer i que va desfermar una crisi al PSC ha estat arxivat pel Jutjat d’Instrucció 4 de Cornellà. Aquesta pota de la trama és la que afecta 9 regidors i treballadors de l’Ajuntament de Cornellà, entre ells un tinent d’alcalde, investigats pels delictes de prevaricació, malversació i frau a l’administració.

La jutgessa, que investiga la documentació relacionada amb la contractació del servei d’arbitratge al CELH, apunta que els expedients es van tramitar de manera correcta i no detecta irregularitats que indiquin comissió de delicte. Els quatre investigats restants declararan al setembre, segons està previst.

Ara, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en mans del PSC, respira tranquil. En un comunicat, ha recordat que sempre es va mostrar “plenament convençut” de l’honestedat de les persones investigades vinculades amb el consistori i lamenta profundament els perjudicis morals que els ha provocat aquesta situació.