Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Més detencions: Ja són 8 detinguts de l’Ajuntament de Cornellà per la peça que deriva del consell esportiu de l’Hospitalet

|

- Publicitat -

La Policia Nacional ha detingut almenys vuit persones a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per la peça separada que s’ha obert derivada de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet. La UDEF s’ha emportat primer cinc treballadors de l’edifici de la Regidoria d’Esports, que està a 100 metres del consistori. Anaven encaputxats. Fonts de l’Ajuntament han explicat que entre aquests cinc arrestats no hi ha cap regidor ni càrrec electe, i que podria ser personal tècnic i administratiu. A la tarda s’han fet tres detinguts més a l’edifici del consistori. Els agents s’han emportat també un parell de caixes amb documentació. En paral·lel, a la seu del consell esportiu del Baix Llobregat, un vehicle s’ha emportat diverses caixes amb documents.

La Policia Nacional escorcolla des d’aquest dilluns al matí l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per contractacions irregulars. Agents de la UDEF han entrat a la Regidora d’Esports, situada en un edifici proper. També han entrat al consell esportiu del Baix Llobregat. El jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà ha dictat secret d’actuacions. La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació de fons públics i frau a l’administració pública.

Publicitat

Aquests escorcolls deriven de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet de Llobregat que investiga, entre d’altres, l’alcaldessa del municipi, Núria Marín. Fruit de la seva investigació, el jutjat de l’Hospitalet va obrir una peça separada i es va inhibir en favor del de Cornellà.

Des de l’Ajuntament de Cornellà han explicat que el 2020 se’ls va requerir informació i la van entregar. Des de llavors no han tingut més notícies.

En la documentació que la UDEF ha entregat quan ha entrat a l’Ajuntament no hi apareixia cap indici que vinculés els escorcolls amb el consell esportiu de l’Hospitalet, però des del consistori donen per fet que sí que hi ha d’haver alguna relació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut