Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Artistes contra el turisme salvatge

La Galeria Àcid Sulfúric inaugura avui, dijous dia 13 de setembre, l’exposició Barcelona (mata) en venda una mostra d’art que posa en qüestió el turisme desmesurat i els poders fàctics […]

Redacció
Redacció 13/09/2018
Mostra de l'exposició de Barcelona Mata

La Galeria Àcid Sulfúric inaugura avui, dijous dia 13 de setembre, l’exposició Barcelona (mata) en venda una mostra d’art que posa en qüestió el turisme desmesurat i els poders fàctics de Barcelona. L’exposició s’inaugurarà a les 19.30 hores al c/ Ricart, 23.

Barcelona Mata és el col·lectiu d’artistes que podrem trobar a Àcid Sulfúric. Sota el signe del combat al turisme, els joves artistes fan servir l’humor i la cultura popular per tal d’atacar un model de turisme neoliberal que a parer seu està acabant amb la ciutat.

Àcid Sulfúric és una jove galeria que tracta temes d’actualitat amb ironia i artistes emergents. Cristina Mercadé i Miguel Angel Pascual en són els fundadors i dinamitzadors. A l’octubre de l’any passat van inaugurar l’exposició Independència, seguida de la mostra d’hivern €uropolis. PIGS can not fly i Corruptio optimi, pessima est. Álvaro Carmona, Estela Ortiz o Adrian Pino són artistes que han exposat a la galeria en l’últim curs.

Autoenganys, de l’art a la praxi

El dia 17 d’agost a la plaça Urquinaona va aparèixer un cartell que convertia el llaç groc en una soga. La llegenda que l’acompanyava deia: Si vivim, vivim per trepitjar els caps de reis, tal com resa un vers d’Enric IV de Shakespeare. El cartell no va ser retirat de la marquesina de l’ajuntament que l’allotjava fins una setmana després. Pablo Casado i diferents polítics es van pronunciar sobre el tema, reclamant a l’Ajuntament neutralitat en l’espai públic. Membres d’aquest col·lectiu expliquen a La República, “que el discurs independentista va de pacifista, i no s’atreveix a dir coses bèsties sobre la monarquia”. Sobre la controvèrsia que va seguir la descoberta del cartell ens expliquen: “Vam aprofitar el bombo dels llaços grocs per parlar d’una cosa que ens interessa molt més atacar: el Rei. Hem utilitzat el discurs independentista, els mitjans de comunicació feixistes i l’opinió pública per parlar de la dissolució de la monarquia a Espanya”.