Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Art o salut a la Capella de la Misericòrdia?

Alba Vergés aposta en un article d’opinió que publica Ara que el CAP del Raval ha d’anar a la capella de la Misericòrdia si no es pacta un altre lloc […]

Agències 22/02/2019
Pla mig de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la inauguració de les noves instal·lacions de FIgueres / ACN

Alba Vergés aposta en un article d’opinió que publica Ara que el CAP del Raval ha d’anar a la capella de la Misericòrdia si no es pacta un altre lloc abans de les eleccions municipals del maig. La consellera de Salut es mostra disposada a analitzar les últimes propostes que l’Ajuntament ha fet arribar a Cultura per ampliar el MACBA, l’altre equipament que es disputa la capella, però alerta que les alternatives “no poden suposar allargar els terminis” per disposar del nou CAP. Sobre les alternatives, la consellera sí ha marcat una línia vermella: no construirà el centre sanitari “en un solar on hi hagi una subestació elèctrica com s’ha previst en algun projecte”. De moment, però, afirma que l’únic espai que l’Ajuntament ha ofert fins ara “en condicions” d’acollir el CAP és la capella.

Vergés també ha volgut subratllar que la polèmica no fa xocar el seu departament amb el que lidera Laura Borràs. “Cultura no està enfrontada amb Salut ni Salut està enfrontada amb Cultura”, ha escrit a l’article. En tot cas ha indicat que cal una solució per als dos equipaments i que “qui l’ha d’oferir és l’Ajuntament de Barcelona”.

Sobre el solar on hi ha la subestació elèctrica, la consellera admet que “si traguessin” aquest equipament elèctric Salut no tindria “cap problema” per acceptar el projecte. “Al contrari”, resultaria “més fàcil” construir un edifici nou que reformar la Misericòrdia. Però sembla que treure la subestació elèctrica i moure-la de lloc “resulta impossible”, per la qual cosa, el projecte té poques opcions de tirar endavant.

Pel que fa a les “últimes i noves propostes” que l’Ajuntament ha fet arribar a Cultura per ampliar el MACBA, Vergés es mostra disposada a estudiar-les, perquè “el més important” és tenir un CAP nou i que es pugui construir “ràpidament”. La consellera opina que el lloc “és el menys important”, però “de cap de les maneres” això vol dir que renunciïn a la capella de la Misericòrdia.

“Ens podem obrir a altres alternatives, però no poden suposar allargar els terminis per disposar del nou CAP”, adverteix Vergés. Per això puntualitza que “si abans de les eleccions municipals aquestes noves propostes no són viables, llavors la solució segur que ha de passar per construir el CAP a la capella de la Misericòrdia”.