Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Arrimadas pren el relleu de Jordi Pujol de la mà de l’ABC

Ambdós personatges han estat premiats pel diari de la dreta espanyolista

|

- Publicitat -

En què s’assemblen Jordi Pujol i Inés Arrimadas? En un principi, sembla una pregunta difícil de contestar, però no ho és per l’ABC. La publicació de la dreta espanyolista ha premiat la líder de Ciudadanos a Catalunya nomenant-la “espanyola de l’any” (pels resultats d’una votació dirigida a que els seus lectors escollissin a la ciutadana de l’Estat “més influent”) pel seu paper de botxí de l’independentisme.

Publicitat

Una distinció que ja li van atorgar (aleshores, la redacció) a Jordi Pujol el 1984, i de la qual segur s’empenedeixen. Fa més de tres dècades escrivien: “Vencedor rotundo de las elecciones catalanas, Jordi Pujol ha demostrado en 1984 que los socialistas pueden perder las generales de 1986. Tras su victoria se desencadenó contra él una torpe maniobra para erosionar su prestigio. La opinión pública advirtió enseguida la jugada y se preguntó no si Pujol era inocente o culpable de las acusaciones contra él vertidas, sino si el Gobierno es inocente o culpable del intento de instrumentalizar la Justicia en favor de intereses de partido. Jordi Pujol, como antes Tarradellas, con su actitud ha servido a España. Desde un sentimiento catalán irrenunciable, con la bandera española ondeando en el palacio de la Generalidad y presidiendo su despacho junto a la catalana, ha contribuido considerablemente a hacer viable la Constitución y la Monarquía democrática que ha restaurado las libertades en España. Todo ello le ha convertido, a juicio de la Redacción de ABC, en ‘Español del Año'”.

El 2018, a Arrimadas la presenten com una màrtir de l’unionisme que ha de suportar tot tipus de misèries en la seva lluita per la unitat d’Espanya, sense tenir en compte les actituds (cada vegada més freqüents) que l’acosten a la ultradreta. A veure com ho justifiquen d’aquí a uns anys.

   

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió