Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Arriba la Mercè a Barcelona

Enguany la Mercè oferirà diversió, música i art als barcelonins, entre el 21 i el 24 d’aquest mes. En el manifest del programa de la festa, l’alcaldessa Ada Colau crida […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 19/09/2018
Presentació del cartell de la Mercè aquest juliol / ACN

Enguany la Mercè oferirà diversió, música i art als barcelonins, entre el 21 i el 24 d’aquest mes. En el manifest del programa de la festa, l’alcaldessa Ada Colau crida als ciutadans a “mirar-se als ulls”. En el mateix text remarca la llibertat ciutadana i posa de manifest la intensitat d’un any políticament molt intens.

Cartell de la Mercè 2018

Sònia Pulido (Barcelona, 1973) signa el cartell que simbolitza una gran Mercè que sota la seva capa multicolor acull tots els caràcters de la festa. Un cartell que mostra la protagonista de la festa com una dona empoderada i ben connectada amb la realitat, sense edat ni raça definida. La cineasta Leticia Dolera (Barcelona, 1981) serà la pregonera de la festa. La creativa ha publicat aquest 2018 el llibre Morder la manzana. La revolución será feminista o no será. La seva carrera professional està lligada a la producció, direcció i l’actuació en films d’èxit.

Les nostres recomanacions

El programa d’enguany inclou propostes musicals i teatrals, així com una àmplia forta d’arts al carrer. Entre aquestes, destaquen el concert de Love of lesbian el dissabte 22 a la platja del Bogatell a les 23.30 hores. Els de Sant Vicens dels horts repassaran una discografia de cançons brillants, lletres de qualitat literària i voluntat de seguir explorant nous territoris de la música. L’indi que escapa del hit fàcil és una cita ineludible de la Mercè.

Una hora abans, el mateix dissabte Dr. Calypso tocarà al Moll de la Fusta. Els pioners de l’ska amb 26 anys sobre els escenaris, amb la gira d’enguany es retiren dels escenaris. Per aquest motiu els fans de l’ska teniu una cita obligada aquest dissabte.

La moda trap també té lloc als escenaris de la Mercè. Alba Ferol (Vilassar de Mar, 1997) actua amb el pseudònim de Bad Gyal al Moll de la Fusta el divendres a les 21.00 hores. L’artista catalana representada per l’Editorial Canada és un dels grans èxits de la música espanyola en l’àmbit mundial. Els seus concerts per tot el globus així ho corroboren.

La Mercè acostuma a ser sinònim de música popular, però la clàssica també té el seu públic. D’aquesta manera una de les cites que no se’ns poden escapar és l’actuació de l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu el diumenge 23 a les nou del vespre. La plaça Major de Nou Barris serà l’escenari d’un concert on s’interpretaran peces diverses, entre elles preludis i moments corals de Carmen, de Bizet o La Traviata de Macbeth de Verdi. Així com moment wagnerians.

.

El fossat de Santa Eulàlia serà l’escenari de diferents espectacles de varietats, entre ells recomanem efusivament l’actuació de Monsieur Le Directeur, que delectarà el públic amb acrobàcies sobre el títol de Beethoven Métalo Vivace. Circ, humor, poesia i rock.

El parc de la Ciutadella a finals de setmana es transformarà en un lloc màgic i misteriós. Diferents espectacles de llum i aigua convertiran l’espai en un emplaçament especial. L’artista visual Xavi Bové i Onionlab han ideat la proposta Mare natura, una reflexió sobre els recursos naturals del planeta. La música està a càrrec de Zèsar Martínez Zinkman.