Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Arrenca la nova 8TV amb la pretensió de plantar cara a TV3: “Esteu preparats?”

La graella és molt variada amb Carlos Fuentes, Toni Albà, Samantha Villar, Fran Blanco, Ares Teixidó i Albert Lesán, entre altres

Redacció 30/08/2021
Logo de la nova 8TV

Havent-se produït un definitiu enfonsament d’audiència de l’antic model sota el nom de 8tv, propietat del Grup Godó, aquest dilluns reneix una nova 8TV sota una nova propietat, la dels empresaris Nicola Pedrazzoli i Borja García-Nieto, que n’han adquirit el 100% de les accions del canal. L’operació, per 10 milions d’euros, ha obtingut l’aval del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, amb el compromís, per part de la nova cadena, que el 80% de l’emissió sigui en català.

Vista la promo genèrica de l’arrencada del canal, i també les de cada programa, esperem que això així sigui malgrat que, a primer cop d’ull, sembli difícil. Moltes de les estrelles del nou canal, totes catalanes, han fet la seva carrera televisiva en castellà i ells seran els primers a haver d’adaptar-se a conduir els seus programes a 8TV en català. Una altra cosa ben diferent serà l’idioma en el qual s’expressin els convidats que, no cal dir, serà a tria seva.

La graella comença molt variada amb Carlos Fuentes, Toni Albà, Samantha Villar, Fran Blanco, Ares Teixidó i Albert Lesán, entre altres. Toni Albà, amb el seu habitual col·laborador Gerard Sesé, conduirà “8 de notícies” amb la intenció de fer un TN real, però en clau d’humor (aquí no hi ha dubte del 100% en català) com a continuació de “l’Albà de bòlit” que feia a Tevecat, propietat també de Pedrazzoli, i d’on també prové el “Catalunya opina” conduït per Carlos Fuentes. Per contra, el programa esportiu d’Albert Lesán serà 100% en castellà “per la munió de seguidors que té a Sud-Amèrica”.

De moment, avui al “Catalunya opina” s’ha sentit dir a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol que “Espanya és el país del món que millor tracta els immigrants” i l’eurodiputat Jordi Cañas ha deixat anar dues perles: “Aragonès no ha hecho nada i en Catalunya, ¡no hacer nada es un éxito!” i “”Hablar con un independentista es como lavarle el pelo a un tiñoso”.

Benvinguda sigui aquesta nova cadena de televisió generalista, majoritàriament en català, que ha tingut la gosadia de reptar directament TV3 en la seva promoció: “En cas d’excés de pluralitat, torneu a la 3”.