Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Aragonès se solidaritza amb Ucraïna i ofereix “tota la infraestructura d’acollida”

|

- Publicitat -

La invasió d’Ucraïna ha començat aquesta matinada. L’exèrcit rus, sense escrúpols ataca el país amb armament divers. La crisi humanitària cada vegada és més forta. El president rus, Vladímir Putin, ha anunciat aquesta matinada una “operació militar especial” a Ucraïna, i poc després s’han començat a sentir explosions en diversos llocs del país, inclosa la capital, Kíev. Davant la catàstrofe, Catalunya se suma a la condemna i es posiciona a favor d’Ucraïna. Per materialitzar-ho, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha ofert “tota la infraestructura d’acollida en cas que sigui necessari” i ha explicat que el Govern ha activat els mecanismes per facilitar l’acollida dels ciutadans ucraïnesos que fugin del conflicte.

Publicitat

En una compareixença per valorar la situació, ha alertat que l’agressió de Rússia a Ucraïna tindrà efectes econòmics directes per Europa, i que, per tant, també afectaran Catalunya. Concretament, ha volgut fer referència al cost de les energies i de les matèries primeres i de les conseqüències que pot tenir per a les empreses catalanes que treballen a la zona.

Allau de refugiats a les frontera d’Ucraïna

El president de la Generalitat ha explicat que el Govern està en contacte amb el consolat d’Ucraïna a Barcelona per gestionar la situació i oferir allotjaments als refugiats. A banda, Catalunya obrirà els albergs per acollir els ucraïnesos que estan de visita al país i que ara no poden tornar a casa.

D’altra banda, cal remarcar que l’allau de refugiats ja és tangible a les carreteres. Centenars d’ucraïnesos fugen a hores d’ara del país per les fronteres de Polònia, d’Eslovàquia i també de Romania i Moldàvia. Es preveu que el conflicte dura més dies, els mitjans locals i testimonis presencials han advertit que el trànsit a peu està augmentant.

Publicitat

Més notícies

Opinió