Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Aragonès reivindica el Catalunya Media City perquè la indústria digital i audiovisual siguin motor a nivell europeu

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que el Catalunya Media City, que s’ubicarà a l’espai de les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besós, permetrà que la indústria digital i d’audiovisual de Catalunya esdevingui un motor a nivell europeu. Aragonès ha visitat l’espai on s’ha de desenvolupar el projecte acompanyat de l’alcaldessa de la localitat, Filo Cañete, i el de Badalona, Rubén Guijarro, destacant-ho com “una de les grans apostes estratègiques del país” i on hi treballen colze a colze diferents administracions.

Publicitat

L’objectiu és que es pugui atraure talent d’arreu d’Europa, però també revitalitzar aquest entorn del nord de l’àrea de Barcelona. A més, la voluntat és enfortir la presència del català en un sector de futur. El Catalunya Media City és un projecte estratègic que el Govern està desenvolupant amb els agents de la zona del Besòs, i que acollirà projectes audiovisuals, digitals i del sector del videojoc. Constarà de platós, estudis de gravació, espais de recerca i innovació, i serà un pol per a estudiants de formació professional i universitats.

L’objectiu és retenir talent tècnic i creatiu, atraure’n de fora i generar llocs de treball. Tot plegat, segons Aragonès, amb un compromís amb “la creació en llengua catalana, creant contingut audiovisual de qualitat en català”, segons Aragonès. “El sector de l’audiovisual és un dels que més potència creativa té a Europa, crea oportunitats per al talent del nostre país i és capaç de fer emergir el talent de casa i atraure inversió estrangera, activitat i dinamisme econòmic”, ha afegit.

Sobre l’entorn en què es troba, la ribera del Besòs, el president ha admès que la seva revitalització és una assignatura pendent. “El canvi que suposarà la recuperació de l’espai de les Tres Xemeneies, al servei de la creativitat, el dinamisme econòmic, d’una oferta d’habitatge assequible i l’articulació i el recosir urbanament aquest espai pendent d’ordenar, ens permetrà tornar a omplir d’activitat i de vida aquesta àrea”, ha apuntat.

Et pot interessar  Aragonès celebra el dictamen de l'ONU sobre Puigdemont: "Anem acumulant victòries i raons"

Un futur que ha de ser a curt termini, segons l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, que considera que és el moment de reivindicar les necessitats però també les oportunitats que ofereix la zona. “Aquest àmbit ha de ser palanca i motor de desenvolupament, i no ha de trigar molt, en poc temps han de començar a passar coses”, ha assenyalat.

Un entorn que l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha reivindicat com espai de futur: “Estem caminant per revertir aquesta mirada en un territori que necessita recursos i suport de les administracions supramunicipals”, ha assenyalat, tot destacant que el Barcelonès Nord és “l’únic nord pobre que hi ha al món”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió