Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Aragonès para els peus als brams de Carrizosa: “Els presos polítics són servidors del país”

El candidat d’ERC retreu al representant de Ciudadanos que acusi l’escola catalana d’adoctrinar alumnes

Redacció
Redacció 21/05/2021
Pla general del candidat d'ERC a la presidència, Pere Aragonès, al centre de l'hemicicle del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal)

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha replicat aquest divendres al líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, que els presos polítics no són delinqüents: “Són uns servidors del país i treballarem per estar a l’altura del seu compromís”.

Durant el seu torn de rèplica a Carrizosa al ple d’investidura, ha acusat Cs d’estar “encadenat a posicions extremes”, malgrat que, al parer seu, el partit taronja intenta adoptar un to més moderat i de centre.

“A la meitat de la seva intervenció estava a punt de començar dient que anava a agrair-li el to. Però no m’ha deixat perquè crec que, malgrat que el to és més suau i afavoreix la posició d’aquesta legislatura perquè baixarem la crispació, el contingut no li puc agrair”, ha lamentat.

Aragonès ha retret que acusi l’escola catalana d’adoctrinar els alumnes i ha insistit que la voluntat popular no pot estar limitada per unes lleis: “S’han de poder canviar”.

“El nostre límit serà la voluntat popular de la ciutadania de Catalunya. També la cohesió social del nostre país, el tenim absolutament clar. No jugarem amb la cohesió social, amb el respecte als drets humans i amb el respecte a les nostres institucions”, ha conclòs.