Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Aragonès només contempla aprovar els pressupostos del Govern amb la CUP

Rebutja el PSC perquè “no seria coherent”

Avatar
Agències 21/08/2021
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, només contempla aprovar els pressupostos del Govern pel 2022 amb el suport dels tres partits que li van donar suport a la investidura. En una entrevista a l’ACN, Aragonès argumenta que “qualsevol altre escenari no seria coherent” amb l’acord signat amb Junts i amb la CUP. D’aquesta manera, el president rebutja un pacte amb el PSC per donar llum verda als comptes catalans, perquè “no seria coherent”.

“Volem tirar endavant els pressupostos amb els socis de la investidura: ERC, Junts i CUP”, ha dit Aragonès a l’entrevista de l’ACN. El cap del Govern justifica que així consta al “compromís” dels acords amb les formacions. De fet, “a hores d’ara” no contempla “cap altra possibilitat” que aprovar els comptes pel 2022 amb els anticapitalistes: “Si volem uns bons pressupostos, la CUP hi ha de ser”, ha emfatitzat.

Els cupaires, però, plantegen com a línies vermelles l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus. Aragonès hi replica que aquests dos aspectes “no estan inclosos” a l’acord d’investidura d’ERC amb la CUP: “I nosaltres, el que complim, son els acords en la seva literalitat”. El president està “convençut” que durant les properes setmanes s’avançaran “molts” aspectes de l’entesa entre republicans i anticapitalistes.

Tot i que el PSC s’ha ofert a Aragonès per negociar els comptes, el president de la Generalitat descarta els socialistes: “No m’imagino el PSC votant uns pressupostos que apliquen el meu acord amb la CUP”, ha sentenciat.

El Govern vol que els pressupostos entrin en vigor l’1 de gener de 2022 perquè puguin funcionar “a ple rendiment” des del primer dia. Per això, Aragonès preveu avançar en les negociacions durant el setembre, i treballa per tancar l’acord durant l’octubre: “Aquest és l’objectiu, evidentment”, ha apuntat en l’entrevista de l’ACN. “Hem de concretar molts aspectes, tot just tenim la foto general i cal omplir-ho de contingut”, ha afegit Aragonès, que assevera que és “preferible” un acord amb la CUP encara que sigui “en temps de descompte” que no pas no tancar cap entesa amb la formació de Dolors Sabater.