Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Aragonès: “Molts dels que defensaven l’Estatut són els que avui ens venen a donar lliçons d’independentisme”

El president agraeix a Jovent Republicà haver apostat per l’estratègia de “l’acumulació de forces” després de l’1-0

Redacció 30/10/2021
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció a l'acte de celebració de 90 anys de les joventuts d'ERC. Dissabte 30 d'octubre de 2021

El coordinador nacional d’ERC i president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aplaudit aquest dissabte el camí de les joventuts del partit després de l’1-0: “Vàreu ser capaços d’elaborar el que havia de ser la continuació del procés, la necessitat de passar per aquesta acumulació de forces que faci inevitable el reconeixement efectiu del dret a l’autodeterminació”. Aragonès ha contraposat aquesta estratègia amb la “d’aquells que l’any 2006 defensaven l’Estatut retallat i que avui venen a donar lliçons d’independentisme”. El president ho ha dit en l’acte de celebració dels 90 de les joventuts del partit al Casinet d’Hostafrancs, durant el qual la portaveu nacional Kènia Domènech ha cridat a “trencar la retòrica romàntica octubrista”.

Pere Aragonès ha di que Jovent Republicà (l’antiga JERC, de la qual el president va ser portaveu nacional entre 2003 i 2007) “és present”. El president ha celebrat que les joventuts “van ser capaces” d’enfocar “la continuació del procés cap a la independència” en la línia d’apostar per “l’acumulació de forces per fer inevitable el reconeixement del dret a decidir”. En aquest sentit, Aragonès ha deixat anar una crítica a aquell sector de l’independentisme que “el 2006 defensaven l’Estatut retallat” i que “avui venen a donar lliçons d’independentisme”.

 

“Això és el que estem treballant per fer, i és la nostra fita. Que aquest dret a l’autodeterminació sigui reconegut, efectiu, i que es pugui vestir una república catalana de drets i oportunitats per tothom”, ha reblat el coordinador nacional d’ERC.

 

En la seva intervenció, la portaveu nacional d’ERC, Kènia Domènech, ha corroborat la línia apuntada per Aragonès. “Ara toca posar tots els esforços en la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació com a única solució per resoldre el conflicte polític, és hora de deixar enrere simbolismes de curt recorregut i volem trencar amb la retòrica romàntica octubrista”, ha manifestat. “És hora de continuar avançant, de canviar d’escenari, cal traçar noves estratègies que ens facin guanyar la independència de forma definitiva”. Domènech també ha qüestionat aquells a qui “ara agafen les presses”, i ha exclamat que “no és moment de llepar-se les ferides”.

 

90 anys de joventuts republicanes

 

Joventut Republicana, les joventuts d’ERC, han celebrat aquest dissabte l’acte de commemoració dels seus 90 anys d’història. Prop de 200 militants de l’organització s’han aplegat al Casinet d’Hostafrancs per participar en un acte polític que ha repassat tota la història de les joventuts, des del seu naixement l’any 1931.

 

A l’acte, a més del president de la Generalitat, hi ha assistit també la portaveu d’ERC Marta Vilalta, l’exconsellera de Salut Alba Vergés, i els exportaveus nacionals de les joventuts David Minoves i Gerard Gómez del Moral, entre altres dirigents. També hi era la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie.

 

Després de l’acte polític, les joventuts han acomiadat els militants que compleixen els 29 anys (l’edat límit per formar part de l’organització). La celebració es clou aquest vespre amb un concert de The Tyets.