Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Aragonès celebra l’acord per a l’ampliació del Prat: “La inversió ha de respectar l’equilibri mediambiental”

El president de la Generalitat insisteix en reclamar la gestió de l’aeroport des de Catalunya

Redacció 02/08/2021
Pla americà del president Aragonès i la secretària general adjunta d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra el 30 de juliol del 2021. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dilluns l’acord per a l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha assegurat que totes les inversions que es concretin caldrà que compleixin amb quatre punts essencials. “S’adoptin des del respecte a l’equilibri mediambiental, la gestió de l’aeroport des de Catalunya, la millora de les connexions amb els altres aeroports catalans i l’aval de la Comissió Europea”, ha enumerat Aragonès en un fil a Twitter just després de l’anunci a la Comissió Bilateral. “Aprofitem-ho per redefinir el model aeroportuari de Catalunya, que ha de ser congruent amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030”, ha continuat el president de la Generalitat.

“Ara cal seguir treballant en el marc de la Taula Institucional sobre el futur de l’aeroport que va constituir la Generalitat”, ha recordat Aragonès, que ha finalitzat assegurant que l’ampliació del Prat es concretarà en el pal director “que s’ha de basar en un ampli acord fruit del treball dels municipis i institucions implicades”.