Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Aragonès assisteix a la conferència de presidents i Tremosa a una reunió tècnica

També hi és, telemàticament, la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen

Avatar
Agències 26/10/2020
Imatge d'una anterior conferència de presidents

La 23a Conferència de Presidents ha començat passades les 10.00 hores d’aquest dilluns, una reunió que està dirigida pel cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i quatre ministres de Govern de manera presencial des del Senat, mentre que els líders autonòmics i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, estan participant per via telemàtica. En aquesta cita, Sánchez comunicarà als mandataris de les autonomies que el Consell de Ministres aprovarà demà l’avantprojecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) per a 2021.

El cap de l’Executiu recordarà als líders autonòmics que aquest avantprojecte inclourà un avançament en els PGE de 2021 de 27.000 milions d’euros amb càrrec als fons europeus.

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, va convocar aquesta reunió amb la presència de von der Leyen amb l’objectiu d’abordar els criteris de repartiment dels fons europeus. També està present el president de la FEMP, Abel Caballero, per fer partícip el municipalisme d’aquests fons europeus.

La reunió es divideix en dues sessions. La primera, la protagonitzen el president de Govern, Pedro Sánchez, la presidenta de la Comissió, i els mandataris autonòmics, i després tindrà lloc una segona sessió dels equips tècnics, per seguir treballant en la manera de repartir i invertir els fons europeus. Per part catalana, a la primera part hi participa el vicepresident Pere Aragonès i, a la segona part, el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa.

El Govern estima que la reunió amb els presidents autonòmics tingui una durada aproximada de tres hores i, un cop finalitzada, està previst que comparegui davant la premsa la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

La intenció de l’executiu en aquesta reunió és fer a les comunitats autònomes copartícips de la gestió de Fons Europeu de Recuperació i que puguin tenir un diàleg directe amb la presidenta de la institució sobre aquest nou instrument.

>

Relacionats