Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Aragonès agraeix a socialistes i comuns l’aprovació dels pressupostos però torna a allargar la mà a Junts i CUP per “compartir el camí”

Aragonès s’ha mostrat “convençut” de fer un país més lliure, just, verd, pròsper, feminista i democràtic

Redacció 10/03/2023
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, intervenint després de l'aprovació dels pressupostos al Parlament Data de publicació: divendres 10 de març del 2023, 14:12 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El president del Govern, Pere Aragonès, ha aconseguit aprovar el projecte pressupostari, després que aquest superés el debat a la totalitat dels pressupostos en el qual van rebutjar-se les esmenes presentades per Junts, la CUP, el PP, Vox i Cs. Després que el Parlament aprovés els pressupostos, Aragonès ha volgut agrair el suport dels socialistes i els comuns, els dos únics grups que han pactat amb el Govern els comptes, i els vots dels quals han suposat l’aprovació del projecte. Així i tot, el cap de l’executiu català també ha dedicat paraules d’agraïment per a tots els grups amb qui s’ha estat negociant per aconseguir un “bon acord”.

En aquesta línia, el president ha tornat a allargar la mà als partits amb qui no ha estat possible cap pacte, és a dir, Junts i la CUP. Aragonès s’ha mostrat convençut que a partir de l’execució dels pressupostos, així com de la resta de polítiques del Govern, s’aconseguirà un espai de trobada i de consens per tal de “compartir el camí”. Així mateix, Aragonès s’ha mostrat “convençut” de fer un país més lliure, just, verd, pròsper, feminista i democràtic.