Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Aragonès afirma des d’Argentina que espera que Puigdemont torni “aviat” a Catalunya com a “ciutadà lliure”

El president del Govern defensa des de Buenos Aires la negociació amb l’Estat: “L’objectiu és acabar amb la repressió”

Redacció 16/03/2023
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el governador de la província de Buenos Aires, Axel Kicillof, signen un acord d'entesa entre els governs de Catalunya i de la regió, a La Plata (Buenos Aires, Argentina) Data de publicació: dijous 16 de març del 2023, 14:53 Localització: Buenos Aires (Argentina) Autor: Laura Cortés

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat avui des d’Argentina que espera que Carles Puigdemont torni “aviat” a Catalunya com a “ciutadà lliure”. En una atenció als mitjans des de la Casa del Govern de Buenos Aires (Argentina), el president també ha defensat la negociació amb l’Estat: “L’objectiu clar és acabar amb tota la repressió”, ha afirmat Aragonès.

El president que ha constatat que el Govern treballa per resoldre el conflicte a través del diàleg amb Madrid. Aragonès ha afegit que acabar amb la repressió inclou tant les persones afectades a Catalunya per procediments judicials sobre l’1-O, com les exiliades. El president ha volgut reiterar que envia “de nou” tota la seva “solidaritat i suport” a Puigdemont.