Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Aquesta és la petita parròquia podria haver perdut 144 milions d’euros

El divendres passat uns lladres van entrar a la petita parròquia de Sint-Ludgeruskerk a Zele (una petita ciutat al nord de Brussel·les) i es van endur una pintura que va donar fa 16 anys l’exsenador Etienne Cooreman. […]

Redacció
Redacció 15/01/2019
Jan van Raemdonck amb el supsoat Michelangelo

El divendres passat uns lladres van entrar a la petita parròquia de Sint-Ludgeruskerk a Zele (una petita ciutat al nord de Brussel·les) i es van endur una pintura que va donar fa 16 anys l’exsenador Etienne Cooreman. El pastor de la parròquia, Jan van , la volia portar a identificar. Tenia la teoria que era una obra de Miguel Ángel, el pintor renaixentista. Cosa que va compartir amb tots els parroquians, amics i familiars que havia vist els últims dies. Raemdonck volia portar l’obra a l’experta Maria Forcellina, qui havia d’examinar l’obra i saber si era del mestre italià, però ja no hi ha estat a temps.

Sint-Ludgeruskerk a Zele

L’obra fins ara valorada poc més de 500 euros, podria valer 144 milions i ser l’únic Miguel Ángel que hi hagués a Bèlgica, cosa que segurament va portar als lladres a endur-se el quadre.

El pastor de la parròquia, fa uns mesos va veure diferents dibuixos de la col·lecció Portland, entre ells un dels esbossos del bateig del nen Jesús, molt similar a la pintura que tenia a la seva parròquia, cosa que va fer volar la seva imaginació. Aquest fet el va comentar a la parròquia, que no té alarmes ni càmeres i deixa obertes les portes des del matí fins al vespre. El divendres passat, el quadre ja no hi era.