Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Aquest és el videojoc català que ha triomfat a Los Angeles

L’estudi barceloní Nomada Studio ha guanyat un premi Annie pel videojoc Gris. Els guardons, considerats els Oscars de l’animació, s’han entregat aquest dissabte a Los Angeles. ‘Gris’ ha guanyat el premi de la categoria dedicada […]

Redacció
Redacció 04/02/2019
Nomada Studio

L’estudi barceloní Nomada Studio ha guanyat un premi Annie pel videojoc Gris. Els guardons, considerats els Oscars de l’animació, s’han entregat aquest dissabte a Los Angeles. ‘Gris’ ha guanyat el premi de la categoria dedicada als videojocs, en la qual competia amb jocs com Spiderman, God of War o Shadow of the Tomb Raider, produccions que tenen un pressupost molt més elevat. El guardó l’han recollit dos dels seus creadors, Adrián Miguel i Adrián García. Aquest diumenge, l’estudi barceloní ha assegurat a través de les xarxes socials que “és increïble guanyar un premi Annie a la millor animació de videojoc” i agraït el reconeixement.

Gris és l’aventura d’una noia que perd la veu i és llençada a un món que li és estrany. El joc està inspirat en Shadow of the Colossus o Monument Valley, a la vegada que també beu de pel·lícules com La princesa Mononoke o el Viatge de Chichiro. Gris és un exemple d’art aplicat al joc. Els escenaris per on transcorre l’aventura semblen inspirats estèticament en el còmic de Moebius o les escultures d’Alexander Calder, sempre amb la textura de l’aquarel·la visible. Tot per oferir una gran experiència visual i d’aventura.