Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Aproven despenjar la pancarta en suport dels presos polítics de la façana de l’Ajuntament de Sabadell amb els vots de Podem

Han votat a favor d’una moció presentada per Cs, juntament amb el PSC

Agències 23/07/2019
La façana de l'Ajuntament de Sabadell amb la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics girada

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest dimarts al matí retirar la pancarta penjada a la façana del consistori on es demanava la llibertat dels presos polítics. La moció, presentada per Ciudadanos, ha comptat amb els vots del PSC i Podem i l’oposició d’ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell. Malgrat que l’alcaldessa de Sabadell, la socialista Marta Farrés, havia dit que retirar la pancarta no era una prioritat, finalment el seu grup ha donant suport a la petició de Cs de donar compliment a la decisió del TSJC instant a mantenir la neutralitat als espais públics. El portaveu municipal de la formació taronja, Adrián Hernández, ha celebrat l’aprovació de la moció perquè el consistori “compleixi amb la legalitat deixant al marge les ideologies”.

Per la seva banda, el portaveu municipal d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha lamentat que la moció hagi prosperat perquè els resultats de les municipals del passat 26 de maig “van expressar clarament que els veïns i veïnes no volen presos polítics”. També han reconegut que el vot a favor del PSC a la moció de Cs “no els sorprèn, però els decep”.