Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Anna Gabriel, citada a declarar el 14 de setembre al Supremo

En una declaració indagatòria es notificarà a Gabriel que està processada per un delicte de desobediència pel seu paper en la declaració d’independència de l’octubre de 2017 al Parlament

Redacció 26/07/2022
L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel durant la conferència sobre els drets humans a l'estat espanyol a la seu de l'ONU a Ginebra, el 25 de juny del 2019. (Horitzontal)

El conegut i antiindependentista jutge del Supremo, Pablo Llarena ha citat a declarar Anna Gabriel el proper 14 de setembre.

Es tracta de la declaració indagatòria, la qual es duu a terme quan hi ha alguna sospita que hagi estat implicada en un cas judicial sota investigació. A la indagatòria s’informa la persona de què se l’acusa, se li fan preguntes relacionades amb el cas, i se li dóna l’oportunitat de defensar-se o brindar proves. En aquesta declaració es notificarà a Gabriel que està processada per un delicte de desobediència pel seu paper en la declaració d’independència de l’octubre de 2017 al Parlament.

Cal recordar que l’anticapitalista va marxar a l’exili a Suïssa l’any 2018, i va tornar-ne la setmana passada per posar-se a disposició del jutge, després que li garantissin que només se la jutjaria per desobediència, delicte que no implica penes de presó. Així doncs, el jutge Llarena ha deixat sense efecte la declaració de rebel·lia que pesava sobre Gabriel, va desactivar l’ordre de detenció i va deixar-la en llibertat.