Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Animalistes impedeixen el subministrament a 1.300 McDonald’s del Regne Unit

Han bloquejat els quatre centres de distribució de la multinacional perquè volen que elimini la carn d’animal del seu menú

Agències 22/05/2021
Els animalistes han bloquejat les sortides de diversos centres de distribució.

Uns 50 activistes d’Animal Rebellion han bloquejat els quatre centres de distribució de la multinacional de la restauració McDonald’s al Regne Unit per mirar de pressionar la cadena perquè elimini la carn d’animal del seu menú. Els animalistes han fet servir camions i estructures de bambú amb la intenció de mantenir el bloqueig almenys durant 24 hores, ha explicat el grup en un comunicat que ha recollit l’agència de notícies Bloomberg.

“McDonald’s és un símbol d’un problema molt més gran: la indústria de l’agricultura aninal al complet”, ha denunciat l’organització. “Aquestes protestes de bloquejos a tot el país demanen a la indústria de l’agricultura animal que assumeixi la seva part en la crisi climàtica global”, ha argumentat. La companyia ha explicat que està “avaluant l’impacte dels nostres restaurants i els nostres menús”.

Els estudis assenyalen la indústria càrnica com una de les principals responsables d’emissions de metà i de desforestació. La ramaderia suposa un 14,5 per cent de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.