Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

Álvarez de Toledo sobre els fets d’octubre: “Va ser un cop d’estat pitjor que el del 23-F”

La candidata popular veu factible un acord amb Ciudadanos

|

- Publicitat -

La candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ha qualificat “d’escandaloses” les rodes de premsa dels polítics catalans empresonats. “Una cosa és no ser una democràcia militant, i l’altra cosa que siguem una democràcia estúpida”, ha afirmat, tot assegurant que no és just que ells puguin oferir rodes de premsa i no ho puguin fer les persones que estan empresonades per violació o altres delictes. La candidata s’ha mostrat partidària de canviar la legislació perquè persones “acusades d’uns delictes tan greus” no puguin ser candidats a unes eleccions. En una roda de premsa a l’Agència Efe, Álvarez de Toledo ha anunciat que malgrat que no hauria actuat com Inés Arrimadas i ella sí que s’hauria presentat a la investidura al Parlament o hauria presentat una moció de censura, veu “factible” un acord amb Ciutadans.

Publicitat

Álvarez de Toledo ha assegurat que als líders independentistes se’ls tracta com a presos “de primera categoria”. “Va ser un cop d’estat pitjor que el del 23F”, ha insistit, tot assegurant que “ningú ha fet més mal a la convivència a Catalunya que Junqueras i els seus aliats”.

Possibles Acords

La candidata ha insistit a dir que ella no és nacionalista espanyola “sinó constitucionalista”. Per aquesta raó, davant dels possibles pactes, la popular ha recordat que “Vox és nacionalista i a mi els partits nacionalistes no m’agraden”. Ha reconegut que, davant de la dificultat d’assolir una majoria absoluta, veu amb Ciutadans “un acord factible i raonable”.

El “narcisisme” de Pedro Sánchez

Álvarez de Toledo ha atacat fermament a Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “narcisista” en referència a la polèmica dels debats televisius. “Ha posat en evidència la seva covardia”, ha dit, tot assegurant “que estava a punt de debatre contra ell mateix, com Narcís davant del mirall”.

Durant la seva intervenció davant dels mitjans, la candidata ha reiterat insistentment que Sánchez és el millor “aliat” dels “colpistes separatistes”, i que una condemna dels líders independentistes al Tribunal Suprem seria també “una condemna política per a ell”.

El 155

Álvarez de Toledo ha reconegut que és partidària d’aplicar l’article 155, però que l’estat espanyol “té altres vies” per aconseguir-ho, com ara “reforçar” algunes lleis. La candidata ha volgut deixar clar, però, que el 155 no és la suspensió de l’autonomia, sinó “el retorn de la democràcia a Catalunya”.

La líder dels populars ha reiterat el dany que ha causat el nacionalisme a Catalunya i que en els darrers anys l’estat espanyol ha optat per “apaivagar-lo erròniament”. Ha posat com a exemple l’1 d’octubre, com també el fet que “el colpisme falla quan l’estat diu no, la democràcia la defenso”.

Segons Álvarez de Toledo, a Catalunya el nacionalisme “ha perdut” malgrat disposar de les eines “no ha pogut construir un sol públic”. “Envaeix els mitjans públics, els privats o les aules”, ha posat com a exemple. En aquesta línia, s’ha mostrat crítica especialment amb TV3, que ha qualificat de televisió “residual” que només es pot veure “amb el llaç groc a la solapa”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió