Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Alsina informa els cònsols a Barcelona que el Govern exigeix aclarir què va succeir el 17-A, arran de les declaracions de Villarejo

La consellera d’Acció a Exterior ha remarcat la voluntat de l’executiu “d’anar fins al final de la qüestió per saber la veritat” i que “s’assumeixin responsabilitats”

Agències 13/01/2022

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, s’han reunit amb membres del cos consular per presentar-los els pressupostos del 2022, que han descrit com una eina per “afavorir la reactivació” i “posar a l’abast recursos i facilitats per minimitzar incerteses”. Alsina també ha explicat als cònsols a Barcelona que el Govern reclama que s’aclareixin els fets dels atemptats del 17-A arran de les declaracions de l’excomissari Villarejo.

La consellera ha tractat aquest tema durant la part final d’una trobada amb els cònsols en què també ha participat el conseller d’Economia, Jaume Giró, i que ha servit per presentar els pressupostos. “No es pot polititzar amb el dolor del terrorisme”, ha dit Alsina, que ha remarcat que l’Executiu vol “anar fins al final de la qüestió per saber la veritat” i que “s’assumeixin responsabilitats”.

D’aquesta manera ha volgut donar a conèixer la posició del Govern, amb referència a les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional, que apuntaven que el CNI estava vinculat amb l’imam de Ripoll, o autor intel·lectual dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils.

“Us mantindrem informats de qualsevol novetat i ens posem a la vostra disposició”, ha dit la responsable d’Acció Exterior als representants de part del cos consular.