Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Alfred Bosch no creu que sigui possible dialogar amb el rei després del seu discurs l’1-O

El líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha donat “molt poc marge de crèdit” al fet que el rei Felip VI pugui dialogar amb els partits independentistes catalans després del […]

Redacció
Redacció 30/07/2018
El regidor d'ERC a Barcelona Alfred Bosch / EP

El líder d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha donat “molt poc marge de crèdit” al fet que el rei Felip VI pugui dialogar amb els partits independentistes catalans després del discurs que va pronunciar el passat 3 d’octubre, l’endemà passat del referèndum de l’1-O.

“Va sortir a dir que s’havia de posar tota la força de l’Estat contra Catalunya i contra el desig dels catalans”, ha valorat en declaracions als mitjans aquest dilluns des de la seu d’ERC després que el president del Parlament balear, Baltasar Picornell, s’hagi reunit amb el monarca a Palma i hagi dit, en sortir, que Felip VI estava disposat a dialogar amb l’independentisme.

Concretament, ha explicat la disposició del cap d’Estat a parlar amb les formacions sobiranistes, encara que ha reconegut que és un escenari difícil perquè “hi ha partits més reticents i parits més disposats al diàleg”.

No se’l creu

Felip VI mereix poc crèdit a Bosch pel discurs que va fer després de l’1-O, en el qual “va sortir dient que calia caure amb tot el pes de la llei” davant la votació, ha afirmat el republicà.

Preguntat per si l’independentisme hauria de demanar al Govern espanyol un referèndum sobre la independència de Catalunya, ha assegurat que ERC negociaria una consulta acordada “si l’Estat fa aquest pas que hauria d’haver fet fa anys i que d’altres estats moderns com el Regne Unit i el Canadà ja han fet”.

“Si l’Estat ofereix un referèndum pactat, un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya, ens asseurem a parlar-ne perquè som demòcrates i volem dirimir-ho a les urnes”, ha afegit, i ha destacat que a altres països on hi ha hagut una petició massiva i sostinguda d’autodeterminació el Govern de torn ha proposat una votació.

Les paraules de Bosch arriben després que el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, defensés la desobediència si el Congrés no aprova que se celebri una consulta a Catalunya: “Utilitzant el meu estil diré que, si l’Estat no està per la tasca, els catalans el que no podem fer és renunciar a la democràcia i a la nostra sobirania”, ha postil·lat el líder municipal.

Relacionats