Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

‘Alcarràs’ afronta la gala dels Premis Gaudí amb 14 nominacions

El film de Carla Simón també té possibilitats d’optar a un Oscar

Redacció 21/01/2023
Un moment de la pel·lícula d''Alcarràs' dirigida per Carla Simón

Aquest diumenge se celebren els Premis Gaudí i ‘Alcarràs‘ hi arriba sent la clara favorita. La pel·lícula de Carla Simón, que també té possibilitats d’optar a un Oscar, acumula 14 nominacions en aquesta quinzena edició de la gran gala del cinema català. El fil, que mes de febrer de l’any passat es va endur l’Os d’Or a la Berlinale, també va rebre la nominació a millor pel·lícula als Premis del Cinema Europeu. Malgrat que no es va endur el guardó, va ser la primera obra en català de la història que competia pel premi.

La delicadesa amb què Simón fa el retrat de la pagesia catalana a partir de la història ficcional de la família Solé ha enamorat al públic i a la crítica. Per aquesta raó, no sorprèn que ‘Alcarràs’ hagi rebut una allau de nominacions als Premis Gaudí, entre elles la de millor pel·lícula, millor direcció, millor actor secundari, millor guió original, millor direcció de producció, millor muntatge, millor fotografia, millor música original, millor so, millor vestuari.

A aquestes 10 nominacions se’n sumen dues de dobles: la de millor interpretació revelació i la de millor actriu secundària. En cada una, dos actors de la pel·lícula de Simón opten al premi. Ara bé, caldrà veure quantes d’aquestes categories s’emporta ‘Alcarràs’, ja que el film ‘Un año, una noche’ d’Isaki Lacuesta compta també amb 14 nominacions. Sens dubte es faran la competència, ja que es tracta de dues peces de molt nivell i de ben segur que el jurat en molts casos tindrà dubtes a l’hora de decidir-se.