Diumenge, 11 d'abril de 2021 - Edició 990
La República

Albiol denuncia Puigdemont per l’1-O

Xavier García Albiol ha ratificat als jutjats d’instrucció de Barcelona una denúncia contra Carles Puigdemont per l’ús de dades personals per l’1 d’octubre. Al setembre de l’any 2017, Albiol anunciar […]

Redacció
Redacció 19/11/2018
L'expresident Carles Puigdemont durant l'atenció als mitjans abans de la reunió amb l'expresident Artur Mas a Waterloo, Bèlgica

Xavier García Albiol ha ratificat als jutjats d’instrucció de Barcelona una denúncia contra Carles Puigdemont per l’ús de dades personals per l’1 d’octubre. Al setembre de l’any 2017, Albiol anunciar la demanda després que es fes pública la gravació del que fos senador d’ERC Santi Vidal assegurant que el Govern tenia totes les dades personals i fiscals dels catalans i va portar-ho a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Aquesta denúncia es va arxivar però el jutge del jutjat número 13 va obrir d’ofici una causa per la seva denúncia. Aquest dilluns, el popular ha acudit a la Ciutat de la Justícia a ratificar la seva denúncia i a anunciar que es presentarà com a acusació particular.

En sortir del jutjat, García Albiol ha recordat que el que va associat a les dades personals en referència a l’1-O són “fets molt greus que deixen en evidència l’estat de contaminació política que es viu a Catalunya, i que portava al Govern a utilitzar les dades dels catalans en favor d’un procés de ruptura”.