Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Aida Roca publica ‘En nom de Punkpeu Fabra’, el manual amb “enginy” i “humor” sobre els mecanismes del català

El volum tracta qüestions com l’ortografia, els castellanismes o el llenguatge sexista

Redacció 10/03/2023

La divulgadora lingüística i creadora de continguts a les xarxes Aida Roca, coneguda amb el pseudònim de Filòloga de Guàrdia, ha publicat ‘En nom de Punkpeu Fabra’ (Fanbooks). Es tracta d’un manual sobre el català que dona a conèixer els mecanismes de la llengua. Així, el volum tracta sobre ortografia, el “perill” dels castellanismes, els dialectes, del bilingüisme o del llenguatge sexista.

Segons han explicat en un comunicat, en aquest llibre el lector podrà trobar des dels manaments del català correcte fins a errors freqüents i proves per posar a prova els coneixements. El treball està plantejat amb “molt d’enginy i humor per a tots els amants del català”.

Altres qüestions que tracta el manual és la nova normativa ortogràfica que afecta els accents diacrítics o la “falta de respecte que suposa respondre en català a algú que parla castellà”, així com “l’eterna batalla entre català i valencià”. “Un llibre servirà per guanyar els típics debats lingüístics de sobretaula”, han afirmat des de l’editorial.

La creadora de continguts, que ja supera els 49.000 seguidors a les xarxes socials, ha explicat que va engegar el projecte de la Filòloga de Guàrdia el 2020 per trobar una “autoritat lingüística”. “També pel desig de compartir amb el món una informació que em sembla al·lucinant i crucial per opinar sobre els temes més polèmics de la nostra llengua”, ha comentat.