Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Albiach es declara entusiasmada amb l’exercici de “realisme polític” de Junqueras

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha celebrat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, “hagi assumit que només es pot passar pel diàleg i la negociació” i que ho hagi fet “sense renunciar als seus posicionaments”. En una roda de premsa al Parlament, Albiach ha dit que es tracta d’un “exercici de realisme polític” i ha demanat als republicans que “es mantingui” aquest posicionament. D’altra banda, els comuns han demanat, per carta, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui la taula de partits abans de la taula de diàleg entre governs per recollir el “consens”. “Els indults tanquen el temps dels jutges i obren el de la política, i cal garantir que aquesta serà la legislatura del diàleg”, ha manifestat.

Publicitat

Entre els acords que proposen els comuns hi ha “el reconeixement de la realitat catalana”, “la millora de l’autogovern i creixement de marc competencial”, “un nou model de finançament” i “un acord fruit de la taula de diàleg i que passi per les urnes”. “Aquests quatre eixos poden garantir l’èxit de la taula del diàleg i permetrien a Aragonès anar reforçat”, ha explicat Albiach. “És una bona notícia que ERC hagi assumit el camí que portem tants anys defensant perquè succeeixi, que és la fi de la via unilateral”, ha continuat la líder dels comuns.

Et pot interessar  Albiach refreda l'amnistia: "No m'agrada donar les coses per fetes. Venen dies intensos i hem de ser prudents"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió