Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Albiach es declara entusiasmada amb l’exercici de “realisme polític” de Junqueras

Afirma que “és una bona notícia que ERC hagi assumit el camí que portem tants anys defensant, que és la fi de la via unilateral”

Avatar
Agències 08/06/2021
La líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, en roda de premsa aquest dimarts.

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha celebrat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, “hagi assumit que només es pot passar pel diàleg i la negociació” i que ho hagi fet “sense renunciar als seus posicionaments”. En una roda de premsa al Parlament, Albiach ha dit que es tracta d’un “exercici de realisme polític” i ha demanat als republicans que “es mantingui” aquest posicionament. D’altra banda, els comuns han demanat, per carta, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui la taula de partits abans de la taula de diàleg entre governs per recollir el “consens”. “Els indults tanquen el temps dels jutges i obren el de la política, i cal garantir que aquesta serà la legislatura del diàleg”, ha manifestat.

Entre els acords que proposen els comuns hi ha “el reconeixement de la realitat catalana”, “la millora de l’autogovern i creixement de marc competencial”, “un nou model de finançament” i “un acord fruit de la taula de diàleg i que passi per les urnes”. “Aquests quatre eixos poden garantir l’èxit de la taula del diàleg i permetrien a Aragonès anar reforçat”, ha explicat Albiach. “És una bona notícia que ERC hagi assumit el camí que portem tants anys defensant perquè succeeixi, que és la fi de la via unilateral”, ha continuat la líder dels comuns.