Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Albert López, un dels condemnats en el crim de la Guàrdia Urbana, recorrerà la sentència al Constitucional

El lletrat ha reclamat que es consideri el testimoni que feia referència a les filles de Rosa Peral, perquè López pugui demostrar la seva innocència

Agències 15/10/2021

Albert López, un dels dos agents condemnats pel crim de la Guàrdia Urbana, recorrerà al Tribunal Constitucional la sentència dictada per l’Audiència de Barcelona. La defensa de López refusa la condemna de 20 anys de presó ratificada recentment pel Supremo i insisteix en la seva innocència en la mort de Pedro Rodríguez, també agent del cos.

L’advocat ha explicat a l’ACN que reclamaran que es respecti el dret a la presumpció d’innocència i insistiran en el “conflicte legal” que hi ha a l’hora de deixar les filles de Peral al marge de la investigació.

El lletrat recorda que les menors van assegurar, a través d’un altre testimoni, haver vist la seva mare, Rosa Peral, ensangonada a casa la nit del crim abans que López arribés. És a dir, que el testimoni de les filles podria exculpar López de part dels càrrecs pels que se l’ha condemnat.

L’advocat lamenta que la Llei d’enjudiciament criminal protegeixi a les menors per a què aquestes no declarin contra la seva mare ja que, diu, això vulnera “directament” els drets de López a demostrar la seva innocència. En aquest sentit, insisteix que, durant la fase d’instrucció, la parella de l’ex marit de Peral va explicar què li havien dit les menors que havien vist la nit dels fets.

L’advocat considera que les aportacions de les menors són “cabdals” per esclarir els fets, i recorda que poc després de saber aquest relat es va fer un registre al domicili de Peral durant el qual van aparèixer restes de sang. El lletrat recalca que reclamaran respectar el dret a la presumpció d’innocència del seu client “per demostrar que ell no va matar Pedro Rodríguez”.

Al seu torn, fonts de la defensa de Rosa Peral han explicat a l’ACN que estan valorant la possibilitat de recórrer la sentència amb què se la condemnava a 25 anys de presó.