Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Albert Donaire emprendrà accions contra la DGP i els Mossos per persecució ideològica i coaccions

El mosso independentista denuncia que volen silenciar-lo: “La lluita és contra un cos de policia corcat des de dins”

Redacció 25/08/2022
Albert Donaire.

El mosso independentista Albert Donaire ha denunciat públicament i amb tota mena de detall la persecució ideològica i l’assetjament que ha patit per part del Departament d’Interior, la Direcció General de la Policia i la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra. “Ha arribat el moment de parlar amb total llibertat sense por de represàlies”, ha afirmat a l’inici d’un extens fil de Twitter, tot seguit per avisar que “tindrà conseqüències en forma de demanda”.

Des del 2017 lluita contra el maltractament de companys i les respectives direccions. Entre els assetjadors espanyolistes que el persegueixen, es troba l’excaporal ultra dels Mossos, Inma Alcolea, que va iniciar-ho tot. “Un assetjament que està denunciat judicialment mitjançant una demanda civil i una querella”, recorda.

Donaire també exposa l’objectiu de la Divisió d’Afers Interns i el director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, que han obert diversos expedients disciplinaris contra ell: “Coartar la meva llibertat d’expressió i silenciar-me”.

“Disposen de sentència ferma”

Així mateix, el mosso independentista afirma que un peritatge independent li ha confirmat que és un cas de mòbing i recorda que ja ha guanyat dos contenciosos administratius. “Disposen de sentència ferma que indica a Interior i mossos que no poden obrir expedients per les opinions a les xarxes socials per part d’un agent, en la seva vida privada”, afegeix.

Donaire, a més d’assetjament, veu prevaricació en tot l’assumpte i carrega contra la conselleria en mans de partits “independentistes” per fomentar la seva persecució, la de Mossos per la República i la de Mossos per la Democràcia. “Perseguir la ultradreta, la xenofòbia, el masclisme, l’homofòbia… o evitar el mòbing, queda en un segon terme”, replica, tot anunciat que ben aviat emprendrà accions.

Als assetjadors els surt “gratis”

Per tot plegat, demana col·laboració amb la campanya de micromecenatge —mitjançant Go fund me— amb la qual vol recaptar suficients diners per pagar les despeses de defensa, acció judicial i expedients. En aquest sentit, recorda que els assetjadors gaudeixen d’un “equip jurídic pagat amb els diners de tots” i que els surt “gratis”.

“La lluita és contra un cos de policia corcat des de dins, amb elements d’extrema dreta, amb prevaricadors, amb persones que permeten el mòbing, que t’assetgen, però que a més, com he dit anteriorment, ignoren sentències fermes”, resumeix.