Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Albares assegura que el govern espanyol “no descansarà” fins que es reobrin tots els passos fronterers amb França

El ministre d’Afers Exteriors remarca que és una decisió “unilateral” i “inacceptable” de les autoritats franceses

Redacció 21/02/2023
El coll de Banyuls abans de reobrir-lo Data de publicació: dissabte 21 de gener del 2023, 12:49 Localització: Espolla Autor: Imatge cedida a l'ACN pel Col·lectiu per l’Obertura dels Passos Fronterers

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha assegurat que el govern espanyol “no descansarà” fins que es reobrin tots els passos fronterers amb França. En la sessió de control al Senat aquest dimarts a la tarda, Albares ha remarcat que el tancament ha estat “unilateral” per part de les autoritats franceses i ha afirmat que l’executiu espanyol “continuarà exigint” que es recuperi la lliure circulació amb la reobertura de tots els passos secundaris.

Albares ho ha dit en resposta a EH Bildu, que han denunciat les conseqüències que genera el tancament en un costat i altre de la frontera i els “controls racistes” fets per França. El ministre també ha dit que cada cop queden menys passos tancats, que són un “nombre molt petit i secundari”, però ha defensat que mentre encara n’hi hagi serà “inacceptable” i ha remarcat que va en contra de l’esperit europeu. “Continuarem insistint i hi ha hagut mesures concretes com les brigades mixtes”, ha dit.