Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Alay esclata contra l’aposta d’ERC per la ‘via Montenegro’: “Ja n’hi ha prou d’enredar la gent”

El cap de l’oficina de Carles Puigdemont adverteix que no s’aconseguirà una Catalunya independent amb aquesta “via de la renúncia”

Redacció 29/01/2023

ERC ha exhibit cohesió interna al voltant del referèndum en el seu 29è Congrés Nacional aquest dissabte a Lleida. La militància ha avalat la ‘via Montenegro‘ per aconseguir un referèndum pactat amb un 50% de participació mínim i 55% de suports al ‘sí’ per “negociar” la independència.

Aquesta via ha despertat les crítiques d’altres sectors de l’independentisme. El cap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha carregat contra el plantejament d’ERC per aconseguir la independència, perquè ja es va fer el referèndum l’1-O de 2017.

“Només des del desconeixement de la història d’Europa o des d’un gran complex d’inferioritat respecte a l’ocupant, es pot plantejar la ‘via Montenegro’ com a punt de partida”, ha criticat en una piulada a Twitter. Així mateix, ha acusat el partit republicà de no voler realment la independència i ha avisat: “Ja n’hi ha prou d’enredar la gent”.