Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La militància d’ERC s’oposa al Quart Cinturó i a l’ampliació del Prat, però avala mantenir el diàleg amb l’Estat

El partit aposta per la ‘via Montenegro’ i per imbricar estratègies amb l’esquerra espanyola i dels Països Catalans

Redacció 28/01/2023
Una papereta, en una votació durant el Congrés Nacional d'ERC a Lleida Data de publicació: dissabte 28 de gener del 2023, 11:20 Localització: Lleida Autor: Bernat Vilaró

ERC ha deixat per escrit la seva oposició al Quart Cinturó i a l’ampliació de l’aeroport del Prat. La militància ha aprovat aquest dissabte, en el Congrés Nacional de Lleida, la nova ponència política, amb el 96,7% de vots a favor. “No acceptem lliçons dels qui defensen el Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat imposats per l’Estat”, diu el text, dos dies després d’avalar la B-40 per desencallar la negociació dels pressupostos.

El document aposta per la ‘via Montenegro’, és a dir, per un referèndum amb un mínim de participació del 50%, i del 55% a favor del ‘sí’ per “negociar” la independència. La ponència també defensa imbricar estratègies amb l’esquerra espanyola i dels Països Catalans per defensar l’autodeterminació.

La ponència s’ha aprovat amb un 96,7% del suport de la militància al Congrés Nacional: 653 vots en total, 632 dels quals a favor, 7 en contra i 14 abstencions.

‘Via Montenegro’

El text aposta per fixar les condicions d’un referèndum que permeti “negociar” la independència. I perquè, amb un mínim de participació del 50% i del 55% a favor del ‘sí’, es pugui “negociar” la plena sobirania. El document aprovat parla de la fórmula Montenegro, discutida i reconeguda de manera “multilateral” tant pels governs del país i Sèrbia com per les institucions europees.

Així mateix, ERC reitera que l’Acord de Claredat és la “via principal” perquè Catalunya torni a votar en un referèndum efectiu i pugui resoldre així el conflicte polític amb l’Estat.