Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

La militància d’ERC s’oposa al Quart Cinturó i a l’ampliació del Prat, però avala mantenir el diàleg amb l’Estat

|

- Publicitat -

ERC ha deixat per escrit la seva oposició al Quart Cinturó i a l’ampliació de l’aeroport del Prat. La militància ha aprovat aquest dissabte, en el Congrés Nacional de Lleida, la nova ponència política, amb el 96,7% de vots a favor. “No acceptem lliçons dels qui defensen el Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat imposats per l’Estat”, diu el text, dos dies després d’avalar la B-40 per desencallar la negociació dels pressupostos.

El document aposta per la ‘via Montenegro’, és a dir, per un referèndum amb un mínim de participació del 50%, i del 55% a favor del ‘sí’ per “negociar” la independència. La ponència també defensa imbricar estratègies amb l’esquerra espanyola i dels Països Catalans per defensar l’autodeterminació.

Publicitat

La ponència s’ha aprovat amb un 96,7% del suport de la militància al Congrés Nacional: 653 vots en total, 632 dels quals a favor, 7 en contra i 14 abstencions.

‘Via Montenegro’

El text aposta per fixar les condicions d’un referèndum que permeti “negociar” la independència. I perquè, amb un mínim de participació del 50% i del 55% a favor del ‘sí’, es pugui “negociar” la plena sobirania. El document aprovat parla de la fórmula Montenegro, discutida i reconeguda de manera “multilateral” tant pels governs del país i Sèrbia com per les institucions europees.

Així mateix, ERC reitera que l’Acord de Claredat és la “via principal” perquè Catalunya torni a votar en un referèndum efectiu i pugui resoldre així el conflicte polític amb l’Estat.

Et pot interessar  El món polític i l'acadèmic ploren la mort de Josep Maria Terricabras
Publicitat

Opinió

Minut a Minut