Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Així volen commemorar l’ANC i Òmnium el primer aniversari del 20-S

L’ANC i Òmnium fan una crida a la ciutadania a tornar-se a concentrar dijous que ve a les 19.30h a la Gran Via amb Rambla de Catalunya, a prop d’on […]

Avatar
Agències 17/09/2018
La confluència entre Rambla de Catalunya i Gran Via, amb centenars de persones concentrades davant el Departament d'Economia el 20 de setembre de 2017/ Laura Busquets

L’ANC i Òmnium fan una crida a la ciutadania a tornar-se a concentrar dijous que ve a les 19.30h a la Gran Via amb Rambla de Catalunya, a prop d’on es troba la conselleria d’Economia de la Generalitat. “Reivindiquem el nostre dret a la llibertat d’expressió i manifestació cívica i democràtica. Hi vam ser i hi tornarem a ser!’, afirmen les entitats sobiranistes just un any després del “gran atac a les institucions”.

El 20 de setembre de l’any passat es van produir diverses detencions de membres del Govern relacionades amb l’organització de l’1-O i agents de la Guardia Civil van entrar a la seu del departament d’Economia a la Rambla de Catalunya. Precisament per la concentració de ciutadans davant del departament protestant per l’acció judicial, l’aleshores president de l’ANC, Jordi Sànchez, i l’encara líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, són en presó preventiva.

L’ANC planteja a les territorials celebrar un gran acte commemoratiu de l’1-O a Barcelona

D’altra banda, el Secretariat Nacional de l’ANC ha enviat a les seves organitzacions territorials un correu electrònic avisant que estan estudiant celebrar un gran acte per commemorar l’1-O a Barcelona durant la tarda del dia que farà un any del referèndum. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, la proposta pretén comptabilitzar els actes descentralitzats que es preparen a molts municipis catalans durant el matí amb aquesta trobada més global centralitzada a la capital de Catalunya. La convocatòria podria comptar també amb el suport d’altres entitats sobiranistes però, a hores d’ara, això encara no s’ha concretat. Amb tot, algunes de les territorials de l’ANC ja han mostrat els seus dubtes sobre la iniciativa de Barcelona, en considerar que dificulten els plans previstos ja en alguns punts de Catalunya per commemorar l’1-O, obrint així el debat intern a l’ANC.